Kniebrace Knie uit de kom - knie luxatie

Alle kniebraces voor knieschijf uit de kom

Onderstaand kunt u een keuze maken voor een kniebrace die geschikt is bij knieschijf luxatie. De knieschijf is een stukje bot met een ovale vorm die aan de voorkant van de knie zit. De knieschijf zit vast aan de pees van de voorste bovenbeenspier en dekt het kniegewricht af zodat het wordt beschermd tegen schokken aan de oppervlakte van de knie. De knieschijf zorgt er ook voor dat de pees van de bovenbeenspier over de knie schuift.

Het is mogelijk dat de knie uit de kom schiet wanneer de knie te hard naar binnen wordt gedraaid of als de knie een tik van de zijkant te verduren krijgt. Dit gebeurt vaak tijdens het sporten.

Bij knieschijf luxatie schiet de knieschijf meestal naar de zijkant van de knie. Bij de rechterknie schiet de knieschijf naar rechts en het tegenovergestelde gebeurt bij de linkerknie.

Om de knie te ondersteunen bij knieschijf luxatie problemen wordt vaak een kniebrace gebruikt. Onderstaande kniebraces zijn zeer geschikt om te gebruiken bij luxatie van de knieschijf.

 1. Kniebrace voor Kniebanden en Knieschijf
  Beschermt en geeft veel steun aan de kniebanden, meniscus en de knieschijf. De dubbele aantreksluiting met klittenband biedt de mogelijkheid om de druk aan te passen waar nodig. Meer info

  Normale prijs: € 85,00

  Aanbiedingsprijs € 76,95

 2. Kniebrace voor Luxatie (uit de Kom)
  Deze kniebrace is zeer geschikt voor: knieschijf uit de kom, herstel bij peesontsteking aan de knie, ontwrichting aan de knie. Ook is de brace goed te gebruiken bij sporten. Meer info
  € 80,00