Veilig betalen

Veilig betalen

1. De Nederlandsche Bank (DNB)
Buckaroo beschikt als betaaldienstverlener over een PSD licentie, uitgegeven door De Nederlandsche Bank. U kunt Buckaroo terugvinden in het register inzake betaalinstellingen van het DNB. 

2. PCI Security Standards
Elke Merchant en Payment Service Provider die creditcardtransacties accepteert dient te voldoen aan de PCI Data Security Standards die opgesteld zijn door de grote creditcardmaatschappijen. Iedere PSP doorloopt jaarlijks een audit ter controle op naleving van deze standaarden. Buckaroo voldoet uiteraard aan de zwaarste beveiligingsvereisten.

Download en bekijk het PCI-certificaat van Buckaroo. Wilt u meer weten over deze PCI Standards en wat deze voor u kunnen betekenen, klik dan hier voor een algemeen document met meer details en hier voor een beschrijving van PCI eisen voor merchants bij Buckaroo.

3. Currence iDEAL licentie
Buckaroo heeft vanuit Currence de officiele iDEAL licentie ontvangen. Ieder drie jaar wordt Buckaroo gecontroleerd op een groot aantal criteria. Enkel wanneer een PSP als Buckaroo hieraan voldoet wordt de licentie weer verlengt. Currence vermeld op haar website een actueel overzicht van de licentie- en certificaathouders, hierin staat Buckaroo opgenomen.

4. Wet Bescherming Persoonsgegevens (Wbp)
Buckaroo voldoet aan de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Wij gebruiken immers enkel en alleen gegevens die het mogelijk maken om een betaling te faciliteren en te verwerken. Buckaroo slaat in principe geen andere gegevens op dan de gegevens die wij nodig hebben voor het verwerken van een betaling en die gegevens slaan wij niet langer op dan noodzakelijk.

5. Thuiswinkel.org business partner
Buckaroo is al jarenlang een geregistreerd business partner van branchevereniging Thuiswinkel.org. Dit houdt in dat Buckaroo akkoord is gegaan met voorwaarden m.b.t. de betrouwbaarheid van de Buckaroo dienstverlening, het correct behandelen van klanten en klantvragen en het niet accepteren van incorrect handelende webwinkels.

6. Keurmerk E-factureren
Stichting Waarborg E-factureren heeft het Keurmerk E-factureren in september 2011 verstrekt aan Buckaroo. Daarmee is Buckaroo de eerste Payment Service Provider die het Keurmerk E-factureren heeft ontvangen. Voor meer informatie over het Keurmerk E-factureren verwijzen wij u naar de website van het keurmerk.

7. Lid van VBIN
Buckaroo is lid van de VBIN. De VBIN is de branchevereniging voor de in de Wet op het Financieel Toezicht (Wft) omschreven betaalinstellingen, elektronischgeldinstellingen (EGI’s) en ondernemingen die het bedrijf maken van betaaldienstverlening in Nederland in het algemeen.