Rugbrace Hernia

Rugbrace Hernia

De wervelkolom bestaat uit wervels (botten) en schijven. De schijven zijn als zachten kussens tussen de botten van de wervelkolom. Men spreekt van een hernia wanneer een uitstulping van een tussenwervelschijf van de wervelkolom ontstaat en vervolgens op de zenuwen drukt. Dit veroorzaakt pijn in de rug en kan uitstralen naar de billen, been en soms in de voet. Dit staat bekend als ischias. Omdat de pijn langs het pad van de heupzenuw loopt. De mate van pijn hangt af van hoeveel van de uitstulping op de zenuw drukt. 

De pijn van een hernia is meestel erger wanneer men actief is en wordt beter in rust. Hoesten, niezen, zitten, rijden en naar voren buigen kan de pijn erger maken. De pijn wordt erger omdat deze bewegingen meer druk op de zenuw zetten. Mensen met een hernia proberen vaak om veel van positie te veranderen om zodoende de pijn te verminderen. 

Naarmate je ouder wordt, verzwakken de schijven in de wervelkolom. Als een schijf te zwak wordt, kan het buitenste deel scheuren. De binnenkant van de schijf duwt dan door de scheur en drukt op de zenuwen ernaast. Een hernia komt vooral voor bij mensen met een instabiele rug of wanneer de rug verkeerd belast wordt, ook wordt het vaak veroorzaakt door het verdraaien tijdens het optillen. Veel mensen met een hernia weten niet wat de oorzaak is. 

De LP Support Sacro Lumbar rugsteun helpt lumbale lordose en het draaien van de rugkolom te corrigeren en laat de rugspieren ontspannen. 

 

 1. LP Support Sacro Lumbar rugsteun
  Helpt bij: Osteoporose aan de rug, Rug artrose, spondylosis, lage rugpijn en hernia van de tussenwervelschijf. Meer info
  € 79,95
 2. Onderrug brace

  De onderrugbrace geeft je stabiele ondersteuning en helpt om pijn in de rug te verlichten. De elastische banden zorgen voor verstelbare spanning en dat de brace niet verschuift. 

   

  Meer info
  € 49,00